Laat ik mij eerst even voorstellen

Bianca Prins, eigenaresse van De Etiket Garage.

Geboren met de roepnaam Bianca van der Perk te Rotterdam, nu inmiddels getrouwd.

Nou zult u denken garage….ja omdat mijn werkplek begon in de garage, geweldig toch! Zo is mijn bedrijfje en de naam ontstaan. Omdat mijn man Henk Prins een koeriersbedrijf heeft overgenomen en de garage  vol stond met pakketten, en elke dag moest worden gelost en geladen waren de etiketten onleesbaar, en zag daar mijn kans om daar verandering in te brengen. Dij deze!

Ik heb heel wat uiteenlopende opleidingen gedaan, de eerste opleiding was aan de MAS Agrarische school : ” De groenschool” in s’- Hertogenbosch, richting  bloemsierkunst/ bloementeelt.

Na de opleiding ben ik nog een jaar naar de K.M.BO gegaan. Ik heb een opleiding interieur timmeren gevolgd omdat ik gefascineerd was van hout, een levend product wat fijn te bewerken was.

Ook heb ik een opleiding gedaan in Duitsland (1976) als Airbrusher, heb in de jaren heel veel ervaring opgedaan en veel opdrachten uitgevoerd.
Ik gaf cursussen privé, en heb les gegeven voor een Duits bedrijf aan nagelstyliste. (Als er een leuke opdracht voorbij komt beoefen ik nog steeds het airbrushen uit met grote passie.)

Jaren later heb een opleiding gevolgd als autohersteller en spuiter, dat sloot goed aan bij  het airbrushen en had een hele grote wens om een bedrijf te beginnen en om al deze vaardigheden te combineren. SILLY ME!

Mijn grote passie is design. Iets ontwerpen en dan uitvoeren tot dat het werkelijk tot een volledig product is gemaakt. Een idee omzetten tot iets bruikbaars. Als het maar van papier is, dan ben ik een gelukkig mens! Of het nu bedrukt moet worden, een andere vorm moet krijgen, dat is voor mij een uitdaging.

Hierdoor is De Etiket Garage ontstaan. Door veel met papier te werken, en heel veel materialen en technieken.
Mijn laatste interesse viel op het printen van lint, etiketten en stickers, wat weer een mooie aansluiting is op het maken van verpakkingen van papier, kaarten, enveloppen enz.
Ik hoop dat de mensen begrijpen dat alles wat ik maak, dat dat met veel passie wordt gedaan en niet om zo veel mogelijk omzet te genereren.
Paper Art is gewoon een ding bij mij.

Ben nu momenteel bezig om een kaart op de markt te brengen, en is in ontwikkeling. “Kaartje met een Staartje” heet de serie, een leuk product die veel mensen aanspreken. Het proces om iets op de markt te brengen is een hele reis die ik nog niet heb bewandeld. Maar daar vindt ik ook wel weer mijn weg in, nooit te oud om te leren toch? Even geduld  dus….. Dan is iets ontwerpen een peulenschil!